Compania canadiana Bombardier, cu activitati si pe piata din Romania, a inregistrat in primul trimestru al anului financiar 2009 o cifra de afaceri de 4,5 miliarde de dolari si EBIT (venitul operational inaintea deducerii taxelor si impozitelor) de 235 milioane de dolari.
Venitul net in primul trimestru a fost de 158 milioane dolari, in timp ce veniturile din comenzi (indice bazat pe contracte semnate) a fost de 47,4 miliarde dolari.

Industria feroviara, inca neatinsa de recesiune

Pentru primul trimestru al anului fiscal curent, cifra de afaceri a Bombardier Transportation a fost de 2,3 miliarde de dolari, iar veniturile operationale (EBIT) au ajuns la 125 milioane dolari sau 5,6% din venituri, comparativ cu 118 milioane sau 4,9% pentru perioada similara a anului trecut.

“Pentru industria feroviara, regulile de baza raman ferme, iar pentru moment nu ne asteptam ca recesiunea sa aiba un impact puternic”, a declarat Pierre Beaudoin, presedinte Bombardier.

Criza se resimte in industria de avioane

In ceea ce priveste Bombardier Aerospace, cifra de afaceri a fost de 2,2 miliarde dolari pentru primul trimestru, cu un venit operational de 110 milioane de dolari. De asemenea, comenzile totale bazate pe contracte semnate insumau 22,4 miliarde dolari, la livrari de 75 de avioane.

Potrivit companiei, industria de avioane de afaceri simte efectele recesiunii. Cu toate acestea, Bombardier Aerospace a livrat 43 de avioane de afaceri in primul trimestru al anului 2009.

Bombardier Aerospace a livrat un total de 31 avioane regionale si turbopropulsate, comparativ cu un numar de 28 de avioane livrate in aceeasi perioadaa a anului trecut .

In Romania, Bombardier Transportation a vandut pana in prezent trenuri de metrou precum si echipamente de semnalizare si control pentru magistrala 2 si este in curs de livrare a echipamentelor de semnalizare pentru magistralele 1 si 3 in valoare de 300 de milioane de euro, au anuntat in noiembrie 2008 reprezentantii companiei.

De asemenea, Bombardier Transportation intentioneaza sa participe la licitatia pentru 50-100 de rame electrice ce se presupune a fi realizata de catre CFR dar si de vanzarea de locomotive TRAXX catre CFR Marfa si operatorii privati.

Bombardier mai este interesat de piata de tramvaie al carei potential este evaluat la 150-200 considerand necesarul pentru Bucuresti, Timisoara, Arad si Iasi.

Bombardier este o corporatie globala cu sediul in Canada. Veniturile sale pentru anul fiscal incheiat la 31 Ianuarie 2009 au fost de 19,7 dolari, iar actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa de Valori din Toronto. Bombardier este listata ca o componenta in indexurile Dow Jones.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sindicalisti Metrorex: Trenurile noi, defecte mai des decat cele vechi