Economia Ungariei nu va iesi din recesiune nici in 2010, insa cresterea exporturilor ar putea depasi cresterea importurilor, in timp ce mediul extern va fi mai favorabil, a anuntat Consiliul Bugetar.
Totodata, consiliul estimeaza numai o scadere usoara a inflatiei anuale, stagnarea salariilor din sectorul privat si o crestere moderata a somajului. De asemenea, in contextul ajustarii economice, consumul familiilor va inregistra un declin in 2010, prevede consiliul, informeaza NewsIn.

Din cauza limitarilor si costurilor din ce in ce mai mari pentru finantarea externa, Consiliul Bugetar prevede ca investitiile si consumul intern vor inregistra o crestere sub nivelul cresterii economice.

Consiliul prevede o comprimare a produsului intern brut (PIB) cu 6,5% in acest an si cu 0,5% in 2010, care ar trebui sa fie urmata de o crestere de 3,3-3,4% in 2011-2012.

Consiliul Bugetar a identificat o serie de riscuri legate de schitarea bugetului pentru 2010.

Consiliul a numit patru factori legati de cheltuieli si trei legati de venituri, ce ar putea duce la adancirea deficitului bugetar cu pana la un punct procentual, in cazul in care nu vor fi planificati cu atentie.

Cititi si Topul economiilor din UE care au scazut mai putin decat Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri