Economia Ungariei nu va iesi din recesiune nici in 2010, insa cresterea exporturilor ar putea depasi cresterea importurilor, in timp ce mediul extern va fi mai favorabil, a anuntat Consiliul Bugetar.
Totodata, consiliul estimeaza numai o scadere usoara a inflatiei anuale, stagnarea salariilor din sectorul privat si o crestere moderata a somajului. De asemenea, in contextul ajustarii economice, consumul familiilor va inregistra un declin in 2010, prevede consiliul, informeaza NewsIn.

Din cauza limitarilor si costurilor din ce in ce mai mari pentru finantarea externa, Consiliul Bugetar prevede ca investitiile si consumul intern vor inregistra o crestere sub nivelul cresterii economice.

Consiliul prevede o comprimare a produsului intern brut (PIB) cu 6,5% in acest an si cu 0,5% in 2010, care ar trebui sa fie urmata de o crestere de 3,3-3,4% in 2011-2012.

Consiliul Bugetar a identificat o serie de riscuri legate de schitarea bugetului pentru 2010.

Consiliul a numit patru factori legati de cheltuieli si trei legati de venituri, ce ar putea duce la adancirea deficitului bugetar cu pana la un punct procentual, in cazul in care nu vor fi planificati cu atentie.

Cititi si Topul economiilor din UE care au scazut mai putin decat Romania


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Economia romaneasca in 2020: La cat ajunge cursul de schimb