O suta de intreprinderi germane sunt suspectate ca au fraudat agentia pentru ocuparea fortei de munca (BA), obligand sa lucreze cu norma intreaga mai multi angajati inregistrati ca fiind in somaj partial, a anuntat un purtator de cuvant al agentiei.
Aceasta neregula a fost sesizata in 59 de cazuri, a precizat purtatorul de cuvant, confirmand informatiile publicate de cotidianul german Frankfurter Rundschau, potrivit NewsIn.

Landul Bade-Wurttemberg, din sud-estul germaniei, este deosebit de afectat, cu 31 de cazuri posibile de frauda, a precizat un responsabil regional al agentiei.

Recurgerea la somaj partial a fost incurajata de guvernul german, pentru a evita disponibilizarile cauzate de criza economica. In aceste cazuri, salariatii sunt indemnizati partial de BA pe o durata maxima de 24 de luni, iar costurile sociale sunt preluate total de agentie din a saptea luna de somaj partial.

In ianuarie, 1,1 milioane persoane au fost in somaj partial, potrivit agentiei.

Stirea vine in contextul in care economia Germaniei a crescut cu 0,3% in al doilea trimestru, arata un raport publicat saptamana trecuta, punand capat mai repede decat se estima celei mai grave comprimari economice dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.

Chiar daca exporturile si programele guvernamentale ar putea sustine cresterea, majorarea somajului ameninta sa ingreuneze revenirea.

Cancelarul Angela Merkel, care se confrunta luna viitoare cu alegeri generale, cheltuieste circa 85 miliarde euro pentru redresarea cresterii, acordand inclusiv prime de casare de 2.500 dolari, cu scopul de a sustine sectorul auto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Suspiciuni de frauda la vot in Teleorman. Politia este in alerta