Biroul pentru buget al Casei Albe va face acest anunt in cursul saptamanii viitoare, a declarat responsabilul, care a preferat sa ramana anonim, scrie NewsIn.

In mai, administratia americana a revizuit in crestere estimarea de deficit bugetar pentru anul fiscal curent la 1,841 mii de miliarde dolari, reprezentand aproximativ 13% din produsul intern brut (PIB) al SUA.

Justificand acest deficit record prin circumstantele economice exceptionale, cauzate de criza financiara globala, presedintele Obama s-a angajat sa reduca deficitul la aproximativ 3% din PIB pana in 2013, an ce marcheaza sfirsitul mandatului sau.

Aceasta scadere a estimarii privind deficitul bugetar se datoreaza costurilor mai scazute decat era prevazut initial a programului de sustinere a bancilor si a sectorului financiar in general.

Deficitul bugetar pentru 2009 va corespunde astfel unui nivel de 11,2% din PIB, iar bugetul administratiei americane se va cifra la aproximativ 3,650 mii de miliarde dolari, fata de nivelul anuntat anterior, de 3,998 mii de miliarde dolari.