Casa Alba va reevalua in sens negativ estimarea privind deficitul bugetar pentru anul 2009, la 1,580 mii de miliarde dolari, cu aproximativ 262 miliarde dolari mai putin decat estimarea precedenta, a anuntat un responsabil al adimistratiei Obama, citat de AFP.

Biroul pentru buget al Casei Albe va face acest anunt in cursul saptamanii viitoare, a declarat responsabilul, care a preferat sa ramana anonim, scrie NewsIn.

In mai, administratia americana a revizuit in crestere estimarea de deficit bugetar pentru anul fiscal curent la 1,841 mii de miliarde dolari, reprezentand aproximativ 13% din produsul intern brut (PIB) al SUA.

Justificand acest deficit record prin circumstantele economice exceptionale, cauzate de criza financiara globala, presedintele Obama s-a angajat sa reduca deficitul la aproximativ 3% din PIB pana in 2013, an ce marcheaza sfirsitul mandatului sau.

Aceasta scadere a estimarii privind deficitul bugetar se datoreaza costurilor mai scazute decat era prevazut initial a programului de sustinere a bancilor si a sectorului financiar in general.

Deficitul bugetar pentru 2009 va corespunde astfel unui nivel de 11,2% din PIB, iar bugetul administratiei americane se va cifra la aproximativ 3,650 mii de miliarde dolari, fata de nivelul anuntat anterior, de 3,998 mii de miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lumea in schimare: Va sarbatori Vladimir Putin aEURsmajoratulaEURt la Kremlin?