Guvernatorul Bancii Centrale Bulgariei (BNB), Ivan Iskrov, a demisionat din functie, dupa ce noul guvern a revocat numirea adjunctului sau, Nikolai Nenovski, a declarat presedintele Parlamentului, Tetka Taceva, relateaza Sofia News Agency.

Luni, Comisia parlamentara pentru buget a revocat numirea lui Nenovski in functia de viceguvernator al Bancii Centrale a Bulgariei.

Parlamentul bulgar a aprobat demisia lui Iskrov, care va intra in vigoare in 10 octombrie. 108 parlamentari au votat pentru acceptarea demisiei, inclusiv reprezentantii partidului GERB, aflat la putere, iar 59, toti membri ai coalitiei de guvernare precedente, s-au opus, anunta NewsIn.

Iskrov se afla in prezent in concediu, iar adjunctul sau, Dimitar Kostov, a declarat ca nu este clar daca guvernatorul va ramâne totusi in functie pâna in 10 octombrie.

Premierul bulgar Boiko Borisov ar fi intentionat sa il demita pe Iskrov, care a primit un nou mandat de guvernator al BNB in urma unui vot foarte controversat, organizat inainte de alegeri. Mandatul sau actual expira in 9 octombrie, iar potrivit legii un nou guvernator poate fi numit cu maxim trei luni si minim doua luni inainte de acest termen.

Potrivit informatiilor vehiculate de presa, actualul director executiv al EIBank, Petar Andronov, este favorit sa ii urmeze in functie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si