De asemenea, in 2008, OMV a vandut 60 de statii distributie carburant OMV si Avanti din Austria.

"La inceputul anului 2009, OMV a anuntat intentia de a continua procesul de optimizare a retelei de statii de distributie carburant, in cadrul unei noi evaluari a retelei, si de a renunta la inca 70 de statii OMV si Avanti din Austria. Astfel de masuri au devenit necesare la nivelul intregii industrii petroliere pentru a contracara declinul unei piete din ce in ce mai competitive. 30 de statii au fost vandute noilor achizitori si operatori, compania fiind in negocieri cu parti interesate pentru vanzarea a inca 15 statii. Pentru restul de 25 de statii de distributie carburant nu s-au gasit investitori potriviti din cauza conditiilor legale si economice stricte de pe piata statiilor de distributie carburant. In consecinta, OMV evalueaza o posibila inchidere a statiilor ramase", se arata in comunicatul companiei.

Reprezentantii OMV spun ca vor continua strategia de crestere pe segmentul premium al pietei statiilor de distributie carburant. Compania se va axa pe dezvoltarea si extinderea statiilor bine pozitionate si cu trafic ridicat, anunta NewsIn.

OMV Romania Mineraloel este prezenta in Romania din anul 1998, avand sediul in Bucuresti si functionand ca o sucursala detinuta in totalitate de OMV. OMV Romania are 89 de angajati si a creat aproximativ 2.000 de locuri de munca prin reteaua celor 77 de statii care reprezinta o cota de piata de 9% in sectorul distributiei de carburanti.

Portofoliul de produse si servicii al statiilor OMV include si 76 de restaurante si magazine VIVA.

Cu vanzarile grupului de 25,54 miliarde euro si o forta de munca de 41.282 de angajati in 2008, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursa. OMV activeaza in 13 tari in domeniul Rafinare & Marketing (R&M). In domeniul Explorare & Productie (E&P), OMV activeaza in 17 tari pe patru continente. OMV vinde aproximativ 13 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an. Prin centrul de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, OMV transporta anual aproximativ 66 miliarde mc gaze naturale. Centrul de gaze naturale OMV (Central European Gas Hub) este printre primele trei din Europa.

OMV are rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,2 miliarde bep, o productie zilnica de aproximativ 311.000 bep (barili echivalent petrol) si o capacitate anuala de rafinare de aproximativ 26 milioane tone. In prezent, OMV detine 2.483 de statii de distributie carburant in 13 tari.