"Sunt convins in continuare ca o investitie in Polonia sau Ungaria, sau poate chiar in Bulgaria, va aduce beneficii mai mari decât o companie in Marea Britanie sau in Olanda", a spus Geyer intr-un interviu. "Am sperat ca AIG va vinde" in Polonia sau Ungaria, a adaugat acesta.

Compania are la dispozitie 1,2 miliarde euro pentru achizitii, si este concentrata pe Europa de Est, unde randamentele cresc intr-un ritm mai rapid, a spus Geyer. Anul trecut, compania a cumparat divizia de asigurari a Erste Group Bank AG, devenid cel mai mare grup de asigurari din Europa de Est.

"Fara criza, ar fi nevoie de aproximativ 20 de ani pentru ca Europa de Est sa ajunga la nivelul Europei de Vest" in ceea ce priveste asigurarile pe cap de locuitor, a spus Geyer (foto).

Vienna Insurance Group a afisat o scadere de 27% a profitului din al doilea trimestru, in contextul castigurilor mai mici din investitii. Grupul planuieste sa disponibilizeze 1.100 persoane pâna la sfarsitul lui 2010, in incercarea de a reduce costurile cu 100 milioane euro. In acest an, Vienna Insurance Group a redus numarul de angajati cu 900, dintr-un total de 25.000.

In Ungaria, asiguratorul este reprezentat de Union Biztosíto si de Erste Sparkassen Biztosíto, in timp ce in Polonia detine sase companii. In Germania, Vienna Insurance Group detine InterRisk Versicherungen.

Grupul de asigurari vrea sa se extinda si in Italia, a mai spus Geyer.

Actiunile Vienna Insurance Group s-au apreciat cu 41% in acest an, aducand capitalizarea grupului la 4,35 miliarde euro.

In România, VIG controleaza companiile Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Asirom, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. Grupul are o cota de piata de 30,6%, fiind cel mai mare jucator pe piata româneasca a asigurarilor.