Ministrul german de finante, Peer Steinbruck, considera ca grupul auto american General Motors prefera ca producatorul Opel sa fie preluat de fondul de investitii RHJ, in speranta ca va putea prelua din nou controlul firmei germane peste cativa ani.
"Impresia mea este ca anumite persoane din cadrul conducerii General Motors simpatizeaza oferta de preluare a fondului de investitii RHJ International, pentru ca o rascumparare a Opel peste cativa ani ar putea sa fie facilitata astfel", a spus ministrul german de finante, citat de NewsIn.

Steinbruck considera "enervanta" absenta unei decizii a consiliului de supraveghere a GM, care nu a anuntat la finalul saptamanii trecute pe cine prefera dintre cei doi ofertanti - producatorul canadian de componente auto Magna, sprijinit de banca rusa Sberbank, si fondul de investitii belgian RHJ.

Soarta Opel, in suspans dupa ce compania-mama a devenit insolventa in primavara, a devenit o adevarata afacere de stat in Germania, unde grupul are 25.000 de salariati, mai ales ca peste cateva saptamani sunt programate alegeri legislative.

Germania incearca de cateva luni sa asigure supravietuirea Opel si considera ca aceasta ar putea fi cel mai bine garantata printr-o preluare de catre Magna, fiind gata sa ofere ajutoare publice de miliarde de euro in acest scop.

"Magna are, din punctul nostru de vedere, un proiect industrial clar si nu doar o viziune de randament pe termen scurt. De aceea guvernul nu va oferi niciun ajutor financiar catre RJH. Ajutoare temporare nu vor fi acordate decat catre Magna", a subliniat Peer Steinbruck.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri