Bursele americane au deschis sedinta in urcare, dupa ce presedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a reconfirmat pe Ben Bernanke in functia de presedinte al bancii centrale, Federal Reserve, si datorita unor date pozitive din piata imobiliara.

Indicele Standard & Poor's 500 a deschis sedinta in urcare cu 0,38%, la 1.029,46 puncte.

Indicele industrial Dow Jones a avansat cu 0,33%, la 9.540,34 puncte, in timp ce indicele Nasdaq a crescut cu 0,33%, la 2.024,56 puncte, potrivit NewsIn.

Presedintele american Barack Obama l-a reconfirmat marti pe Ben Bernanke in functia de presedinte al Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, pentru un al doilea mandat, avand misiunea de a scoate economia americana din cea mai grava criza din ultimele decenii.

Bernanke a fost in ultimele luni artizanul masurilor luate pentru a evita un dezastru financiar in Statele Unite ale Americii, confruntate cu cea mai dificila perioada economica de la Marea Criza.

Presedintele Fed beneficiaza de sustinerea sectorului financiar, care apreciaza metodele sale radicale si uneori neortodoxe pentru salvarea sistemului bancar si reformarea sistemului financiar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bursa americana, la maximul istoric. Trump isi asuma meritele