Ifo a anuntat ca indicele care masoara increderea in mediul de afaceri, calculat pe baza unui sondaj lunar derulat in randul a 7.000 firme, a urcat la 90,5 puncte in august, de la 87,4 puncte in iulie. Este cel mai mare nivel inregistrat din septembrie 2008, informeaza NewsIn.

Analistii chestionati de Bloomberg mizau pe o crestere la 89 puncte. Indicele a atins un minim al ultimilor 26 de ani, de 82,2 puncte, in martie.

Germania a inregistrat o crestere a produsului intern brut (PIB) de 0,3% in al doilea trimestru din 2009 fata de primul trimestru, marcand iesirea neasteptata din recesiune a a principalei economii europene.

Germania nu mai inregistrase o crestere a PIB din primul trimestru al anului 2008, a precizat biroul federal de statistica, Destatis.

Destatis a modificat in sens pozitiv si nivelul scaderii economice din primul trimestru, de la -3,8% la -3,5%. Germania a profitat si de pe urma faptului ca importurile au scazut mai mult decat exporturile in al doilea trimestru.

Guvernul german mizeaza momentan tot pe o scadere anuala record a PIB, de 6%, insa recentele evolutii pozitive ar putea duce la o modificare in sens pozitiv.