"Nu am vazut acel raport, si nu pot oferi niciun comentariu", a declarat Akhil Gupta, directorul executiv al Bharti Enterprises compania mama a Bharti. De asemenea, acesta a refuzat sa faca vre-un comentariu legat de stadiul in care se afla discutiile de preluare dintre Bharti, cel mai mare operator telecom din India si MTN, cea mai mare companie de telefonie mobila din Africa, scrie Bloomberg.

Un acord incheiat cu succes, la un an dupa ce companiile au anuntat ca se afla in discutii, ar putea ajuta Bharti sa concureze cu expansiunea Vodafone in Africa si India. Sunil Mittal, presedintele Bharti, se confrunta cu castigarea actionarilor MTN care au declarat ca oferta companiei indiene nu este destul de mare pentru a aproba achizitia.

Bharti a oferit un pret de 10,9 dolari plus jumatate de actiune Bharti per fiecare actiune MTN pentru 49% din operatorul Sud African, in timp ce compania africana si actionarii sai planuiesc ca achizitioneze 36% din Bharti, au anuntat cele doua companii in luna mai. Cele doua companii si-au extins pentru a doua oara termenul limita pentru discutii pana la 30 septembrie.

Bharti ar putea incheia acordul cu MTN inainte termenului limita, a declarat Mittal intr-un interviu recent.