Austriecii de la Uniqa au obtinut in primele 6 luni ale anului in curs un profit consolidat de 32 milioane de euro, ceea ce reprezinta o scadere cu 64,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand inregistrase un profit de 91 de milioane de euro. Scaderea a fost datorata, conform anuntului facut de grup, deprecierii monedelor locale, cu precadere in Europa de Est.
De asemenea, la nivel de grup, primele brute subscrise au scazut in primele 6 luni cu 1,6%, pana la 2,955 miliarde de euro, de la 3,003 miliarde de euro in primul semestru al anului trecut.

"Volumul primelor brute subscrise de Uniqa Group s-a redus usor in prima jumatate a lui 2009 ca urmare a mediului economic dificil si a impactului negativ generat de evolutia monedelor din Polonia, Ungaria, Romania si Serbia", se specifica in raportul grupului austriac.

Astfel, primele brute subscrise au scazut in Europa de Est cu 5,7%, iar o estimare pentru viitor, privind rezultatele grupului, nu poate fi facuta datorita mediului economic dificil, se mai spune in raport.

Grupul este prezent pe piata autohtona prin Uniqa Asigurari, fosta companie Unita, preluata la sfarsitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri