Recesiunea sectorului productiei de prelucrare din zona euro s-a temperat luna trecuta peste estimarile initiale, iar rata somajului din Germania a scazut neasteptat, indicand ca economia regiunii continua sa se indrepte spre redresare, relateaza Bloomberg.
Indicele activitatii industriale din zona euro a crescut in iulie de la 46,3 la 48,2 puncte, potrivit Markit Economics, cel mai inalt nivel din ultimele 14 luni si peste estimarile din 21 august. Cresterea a adus indicele mai aproape de pragul de 50 puncte, care indica revenirea sectorului pe crestere, arata NewsIn.

In Germania, numarul de someri a scazut cu 1.000, la 3,46 milioane, depasind estimarile analistilor.

Economia zonei euro ar putea reveni pe crestere in acest trimestru, in contextul in care pachetele de stimuli majoreaza cererea si incurajeaza creditarea, in timp ce majorarea cererii din China ajuta comertul mondial. Cu toate acestea, revenirea ar putea fi limitata, in contextul in care disponibilizarile continua, marind somajul.

"Situatia din Europa se arata surprinzator de pozitiva. Germania pare sa revina mai repede decat ne asteptam", comenteaza Jim O’Neill, economist la Goldman Sachs.

Economia zonei euro a inregistrat o scadere modesta in al doilea trimestru, dupa ce Germania si Franta, cele mai mari economii din regiune, au revenit surprinzator pe crestere.

Totusi, oficialii Bancii Centrale Europene (BCE), inclusiv guvernatorul Jean-Claude Trichet, au avertizat ca revenirea economiei sar putea confrunta cu dificultati, in contextul in care cresterea somajului reduce cheltuielile de consum.

Rata somajului din zona euro a crescut la 9,5% in iulie, cel mai inalt nivel din ultimul deceniu, potrivit statisticilor oficiale. Comisia Europeana estimeaza ca varful va fi atins anul viitor, cand rata somajului ar putea atinge 11,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri