Bugetul de 5 miliarde euro prevazut de Germania pentru programul de prime de casare, ce sustine sectorul auto de la inceputul acestui an, s-a epuizat miercuri, a anuntat Bafa, organismul oficial ce calculeaza numarul de cereri din partea cetatenilor.
In total, bugetul a permis acordarea a 2 milioane prime in valoare de 2.500 euro fiecare.

Pentru a beneficia de acest ajutor, numit oficial "prima de mediu", care insa nu avea nicio legatura cu emisiile de dioxid de carbon sau cu consumul de carburant, solicitantii trebuiau sa renunte la un autoturism mai vechi de noua ani, inlocuindu-l cu un autoturism nou sau de cel mult un an, potrivit NewsIn.

Germania, care a majorat deja suma acordata pentru primele de casare, a exclus posibilitatea prelungirii programului. Multi experti se tem acum de o prabusire brusca a industriei auto germane, unul dintre pilonii celei mai mari economii din Europa.

Unul dintre principalii beneficiari ai programului de prima de casare din Germania a fost producatorul roman Dacia, controlat de Renault. Vanzarile modelului Logan pe piata germana au crescut in prima jumatate a acestui an cu 83%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri