Informatiile au aparut intr-un articol al cotidianului Napi Gazdasag, care il citeaza pe ministrul de finante, Peter Oszko, potrivit NewsIn.

Oszko a declarat in aceasta saptamana ca negocierile dintre Ungaria si Fondul Monetar International (FMI) sunt legate de faptul ca guvernul socialist din Ungaria ar putea sa nu solicite toate transele imprumutului de 25,1 miliarde dolari, pentru ca economia este suficient de solida.

De asemenea, acesta a mentionat posibilitatea ca unele transe ale imprumutului FMI, care a salvat toamna trecuta economia Ungariei de la prabusire, sa fie primite de viitorul guvern. Oszko a declarat ca Ungaria incearca sa obtina o prelungire a perioadei de accesare a imprumutului de la FMI pentru a avea siguranta financiara anul viitor, pana cand se va intoarce la finantarea din piete.

Economia Ungariei nu va iesi din recesiune nici in 2010, insa cresterea exporturilor ar putea depasi avansul importurilor, in timp ce mediul extern va fi mai favorabil, potrivit Consiliului Bugetar.

Economia Ungariei s-a comprimat in primul trimestru cu 6,7% fata de aceeasi perioada din 2008, peste estimarile preliminare care indicau o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 6,4%. Declinul PIB din primul trimestru este cel mai sever din 1996, cand datele trimestriale au inceput sa fie publicate.

Ungaria a evitat un colaps financiar in octombrie 2008 cu ajutorul unui pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de Fondul Monetar International.