Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a declarat ca este prea devreme pentru a proclama finalul crizei, dupa semnalele recente ce indica ameliorarea perspectivelor economice.
"In prezent, nevoia sustinerii creditarii persista", a declarat Trichet, in cadrul unei reuniuni din Frankfurt, relateaza AFP, citeaza NewsIn.
BCE intentioneaza sa mentina masurile exceptionale ce au ca scop ajutarea bancilor, pentru ca acestea sa obtina fonduri de refinantare la un cost convenabil, pentru a le incuraja sa acorde mai multe credite, in contextul in care temerile legate de crediatre persista.

Nivelul dobanzii de politica monetara a fost fixat din mai la un minim isoric de 1%, iar bancile pot imprumuta de la BCE sume nelimitate la aceasta dobanda.

Nu este momentul sa aplicam o strategie de iesire din criza, a afirmat Trichet. "Insa vreau sa fie clar ca BCE are o strategie pregatita, pe care o va pune in practica la momentul potrivit", a adaugat el.

Joi, BCE a estimat ca perioada de contractie economica puternica a trecut, insa a avertizat in legatura cu excesul de optimism, subliniind ca relansarea se anunta anevoioasa si indelungata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri