Fondurile au participat masiv in martie 2008 la majorarea capitalului Eurotunnel, operatiune facuta sub forma de titluri rambursabile sub forma de actiuni, si au decis sa opteze pentru rambursarea in actiuni a titlurilor cumparate. Majorarea de capital a permis Eurotunel sa-si reduca datoriile si sa asigure plata obligatiilor financiare. Titlurile sunt rambursabile incepand de astazi, timp de un an.

"Rambursarea se va face in cursul lunii septembrie", a precizat un purtator de cuvant al Eurotunnel. Presedintele-director general al Eurotunnel, Jacques Gounon, a precizat ca aceasta schimbare la nivelul actionariatului a fost prevazuta "de mai mult timp", scrie NewsIn.

In februarie 2008, societatea care exploateaza tunelul de sub Canalul Manecii a demarat o majorare de capital de 1,7 miliarde euro. Grupul incepuse sa-si revina financiar in 2007, cand a inregistrat pentru prima data profit, de un milion de euro, dupa mai multi ani de pierderi care au dus firma in pragul falimentului.

Eurotunnel a acordat in acest an dividende actionarilor pentru prima data in istoria sa, datorita profitului net de 40 milioane euro obtinut in 2008. In ianuarie 2009, investitorii institutionali detineau 31% din capitalul Eurotunnel, micii actionari - 34%, iar M&G Investments (grupul Prudential) - 7%.