Economia Finlandei a scazut cu 9,4%, nivel record in zona euro

Finlanda a inregistrat o scadere anuala a economiei de 9,4% la sfarsitul celui de-al doilea trimestru, inregistrand cea mai importanta contractie dintre toate tarile apartinand zonei euro, relateaza AFP.
Recesiunea, mai puternica decat se estima anterior, s-a atenuat usor comparativ cu cea din primul trimestru, cand produsul intern brut (PIB) a scazut cu 3% fata de trimestrul precedent, potrivit datelor biroului national de statistica din Finlanda, informeaza NewsIn.

Potrivit unui sondaj citat de cotidianul economic Kauppalehti, economistii mizau pe o recesiune de 7,3% in termeni anuali.

In prezent, in Uniunea Europana, numai tarile baltice se confrunta cu situatii economice mai dificile decat Finlanda, ce a inregistrat, de asemenea, rezultate mai slabe decat Suedia (-6,2% annual).

Economia finlandeza, care depinde in mare parte de exporturi, a fost grav afectata de criza mondiala, in contextul in care cererea pentru principalele produse - telefoanele mobile, hartia si lemnul - a scazut, provocand numeroase disponibilizari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri