Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a majorat cu un miliard de euro bugetul de investitii alocat pentru 2009, pana la opt miliarde de euro.

Reprezentantii institutiei au luat aceasta decizie pentru a raspunde cerintelor mai mari de finantare generate de criza financiara mondiala.

Volumul de afaceri al BERD a ajuns la 5,8 miliarde euro in primele opt luni din 2009, cu 95% peste nivelul atins in aceeasi perioada a anului trecut, scrie NewsIn.

Fondurile suplimentare vor permite BERD sa continue sa raspunda "viguros" nevoilor tot mai mari ale clientilor, prin sustinerea sectorului bancar si asigurarea de fluxuri financiare continue, cu precadere firmelor mici si mijlocii.

"Mediul economic continua sa creeze probleme pentru multi din regiunea noastra, insa BERD este bine echipata si pregatita sa continue sa ofere sprijin oriunde este nevoie. Investitiile noastre de pana acum au sustinut acest angajament", a spus Thomas Mirow, presedintele BERD.

BERD si-a propus sa mareasca cheltuielile dupa apelul din 5 septembrie al G20 pentru a folosi la maximum capacitatea de raspuns la actuala criza. Suplimentarea fondurilor BERD va fi facuta din rezervele institutiei bancare.

Ulterior, si in concordanta cu solicitarea G20, actionarii bancii vor revizui cerintele de capital pe termen lung ale BERD, pentru a asigura ca are fonduri adecvate pentru anii urmatori.

Dupa inceputul crizei financiare, BERD si-a intensificat angajamentele fata de clientii actuali.

Banca lucreaza in stransa legatura cu guverne si alte institutii financiare internationale, investind pentru a intari punctele vulnerabile revelate de criza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si