Banca Barclays a fost amendata cu 2,45 milioane de lire sterline (2,8 mil. euro) de catre autoritatea pietelor financiare (FSA) din Marea Britanie, din cauza raportarii incorecte a tranzactiilor, remarcand probleme serioase in cadrul acestui sistem, relateaza AFP.
FSA a precizat ca grupurile financiare sunt obligate sa trasmita datele cel tarziu pana la inchiderea sedintei ce urmeaza unei tranzactii. Astfel, autoritatea poate detecta delictele de tranzactionare cu informatii privilegiate sau incercarile de manipulare a pietei.

FSA a descoperit neregulile in datele furnizate de Barclays in timpul unei anchete derulate la o alta societate, suspectata de un posibil abuz de pozitie dominanta.

FSA a demarat o ancheta in cadrul Barclays, care a dezvaluit un numar important de erori in datele furnizate.
Directorul pentru piete din cadrul FSA, Alexander Justham, a subliniat ca raportarile "complete si exacte sunt o parte esentiala a muncii de monitorizare a pietelor de catre FSA".

Justham a recunoscut ca amenda este "mult mai ridicata" decat cea aplicata in cazurile precedente, ceea ce reflecta, potrivit declaratiilor facute de acesta, "caracterul serios al greselilor facute de Barclays", in contextul in care FSA a solicitat in repetate randuri bancilor importante sa furnizeze date exacte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Johnson: Parlamentul va vota acordul de Brexit pana la Craciun