Bonsurile pentru membrii consiliilor de de administratie ale bancilor olandeze vor fi limitate la echivalentul unui an de salariu de la 1 ianuarie 2010, potrivit unui "Cod al bancilor".
"Pentru membrii consiliilor de administratie, remuneratia variabila nu va putea depasi 100% din veniturile fixe", a indicat Asociatia bancilor olandeze (NVB).

Aceasta masura "plaseaza bancile olandeze in fruntea dezbaterii internationale despre remuneratia din sectorul financiar la urmatoarele discutii in timpul reuniunii G20 de la Pittsburgh", precizeaza NVB.

"Codul bancilor", care vizeaza toate cele 90 de banci, olandeze si straine, ce activeaza in Olanda, va fi inclus intr-o lege, iar bancile se vor angaja, in raportul lor anual, sa-l respecte. Acesta prevede, de asemenea, ca remuneratiile variabile incasate nejustificat vor fi rambursate, informeaza NewsIn.

Sectorul financiar din Olanda s-a angajat in primavara sa limiteze sistemul bonusurilor si sa aiba o politica de "moderare a salariilor", intr-un acord incheiat cu ministrul finantelor Walter Bos.

Tarile G20 au reusit la reuniunea de sambata de la Londra sa se puna de acord asupra problemei bonusurilor platite bancherilor, mai ales in ce priveste principiile de transparenta, inaintea summit-ului de la Pittsburgh, din 24-25 septembrie.

Ministrii au fost de acord, in principiu, ca bonusurile pentru bancheri sa fie acordate pe termen lung, fara vreun avans in numerar, precum si cu o transparenta mai mare a platilor.

Astfel, bonusurile acordate bancherilor ar trebui modificate astfel incat sa stimuleze succesul pe termen lung, in loc sa conduca la asumarea unor riscuri exagerate pe termen scurt, au sugerat ministrii de finante din G20.

In propunerea de proiect convenita la Londra, pe 5 septembrie, ministrii au sprijinit ideea Marii Britanii, ca alternativa la limitarea bonusurilor acordate, asa cum cerusera unele tari. Proiectul prevede ca bonusurile sa fie acordate mai tarziu, chiar si dupa cinci ani, astfel incat actiunile pe termen lung ale bancherilor sa aiba timp sa se resimta.

De asemenea, ministrii au propus introducerea unor clauze care sa permita recuperarera banilor in cazul in care deciziile care pareau de bun augur au avut efecte negative in cele din urma. Bonusurile ar urma sa fie primite si sub forma de actiuni, nu in numerar, asa incat personalul sa castige numai daca si companiei ii merge bine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri