Compania Delphi, cel mai mare producator de componente pentru automobile din Statele Unite, a facut cerere pentru punerea sub protectia Legii falimentului, in urma problemelor generate de salariile ridicate si costurile mari pentru asistenta sociala.
Cazul, inaintat Tribunalului pentru Faliment din New York, este cel mai mare din istoria industriei de automobile a Statelor Unite si ar putea avea un impact semnificativ asupra acesteia. Diviziile din strainatate ale companiei nu sunt incluse insa in cerere. Compania, cu sediul in localitatea Troy, Michigan, s-a confruntat cu probleme din momentul separarii de compania mama, General Motors, in 1999. In prima jumatate a anului curent, pierderile consemnate de Delphi s-au ridicat la 741 de milioane de dolari. Compania a incercat sa obtina finantare din partea General Motors si sa ajunga la un acord cu sindicatul United Auto Workers (UAW) pentru reducerea drastica a salariilor si a beneficiilor sociale, in scopul restructurarii operatiunilor neprofitabile din Statele Unite. Capitolul 11 din Legea falimentului permite diminuarea salariilor, a beneficiilor precum si reducerea fortei de munca in scopul reorganizarii fara sa fie necesar si acordul sindicatului. "Vom analiza in profunzime fiecare aspect al afacerii", a declarat directorul executiv al companiei Delphi, Steve Miller. Delphi, care produce aproape toate componentele unui automobil, are 185.000 de angajati in intreaga lume, dintre care 50.600 in Statele Unite. Un numar de 25.200 din angajatii americani sunt reprezentati de sindicatul UAW. Miller a mai spus ca Delphi a propus ca salariile angajatilor sa fie reduse la mai putin de jumatate, la 10 sau 12 dolari pe ora.

Delphi dispunea, la 31 august, de active listate de 17,1 miliarde de dolari, si avea datorii in valoare totala de 22,17 miliarde de dolari.

In 2004, compania a obtinut venituri de 28,6 miliarde de dolari, care au inclus 12,7 miliarde de dolari din partea General Motors, in America de Nord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri