Banca centrala a Marii Britanii, Bank of England, a mentinut joi dobanda de politica monetara la nivelul minim de 0,5% si a anuntat ca intentioneaza sa cumpere active in valoare de pana la 175 miliarde lire sterline (290 miliarde dolari), pentru a sustine revenirea economiei.

Semnele de revenire a economiei au ajutat indicele bursier FTSE-100 sa depaseasca pragul de 5.000 puncte, pentru prima oara in ultimele 11 luni. Desi Mervyn King, guvernatorul bancii centrale, a solicitat luna trecuta o majorare a limitei programului de cumparare de active, decizia de joi sugereaza ca cei mai multi oficiali sunt convinsi ca procesul de revenire este, pentru moment, stabil, potrivit NewsIn.

"Doar pentru ca nu au luat nicio masura astazi nu inseamna ca nu vor face nimic in viitor", a declarat Brian Hilliardm, economist in cadrul Societe Generale si fost oficial al bancii centrale. "Economia revine, insa performantele sunt mai mici decat in Europa continentala. Perspectiva de crestere pentru al treilea trimestru este jalnica. Am iesit probabil din recesiune, dar intr-o forma foarte slaba".

Lira sterlina s-a apreciat cu 0,4% dupa anuntarea deciziei, la 1,6580 dolari.

Banca centrala a mentinut dobanda la nivelul minim de 0,5% din luna martie, pentru a combate grava criza financiara declansata dupa prabusirea Lehman Brothers Holdings Inc, in urma cu un an.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Credit de nevoi personale: ce trebuie sa stii inainte sa iei unul