Increderea consumatorilor americani a crescut in septembrie peste asteptari, in conditiile in care ritmul disponibilizarilor a incetinit, iar economia da semne de iesire din criza.
Indicele Reuters/Universitatea din Michigan al increderii consumatorilor a urcat la 70,2 in aceasta luna, de la 65,7 in august, peste estimari, ce indicau un avans mai temperat, la 67,5, informeaza NewsIn.

Americanii au inceput sa fie mai optimisti dupa ce au suferit o scadere accentuata a averilor, ca urmare a caderilor bursiere si a ieftinirii caselor.

Totusi, ei ezita sa-si mareasca cheltuielile de consum, care reprezinta 70% din produsul intern brut al SUA, in conditiile in care se concentreaza mai mult pe economisire si reducerea datoriilor.

"Ingrijorarea noastra este ca odata ce planul guvernamental de stimuli ia sfarsit, nu va mai fi nimic care sa impinga economia si aceasta va cadea din nou", a comentat economistul Jeff Rosen, de la Briefing.com Chicago, pentru Bloomberg.

Indicele Universitatii din Michigan pentru conditiile actuale, ce reflecta perceptia americanilor asupra situatiei lor financiare, a urcat de la 66,6 la 71,8.

De asemenea, indicele asteptarilor de consum pentru urmatoarele sase luni, ce indica mai bine directia pe care ar putea-o lua cheltuielile de consum, a urcat la 69,2, de la 65 in august.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri