Falimentul Corus Bank, institutie controlata de mult timp de familia Glickman, si inchiderea a doua unitati bancare mai mici a ridicat numarul bancilor inchise in acest an la 92.

Cele 11 filiale ale Corus Bank vor fi redeschise sub umbrela MB Financial Bank. In plus, MB isi va asuma toate depozitele detinute de Corus Bank si active in valoare de 3 miliarde de dolari, restul de active in valoare de 4 mld. dolari urmand sa fie vandute ulterior prin plasament privat.

Potrivit FDIC, Corus avea la 30 iunie active in valoare de 7 mld. dolari si depozite de aproximativ 7 mld. dolari. Autoritatile federale au extins termenul limita pentru vanzarea restului de active pana la 22 septembrie, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Printre cei interesati de achizitionarea acestor active se numara Stephen Ross, proprietarul firmei Related Companies cu afaceri in domeniul imobiliar, alaturi de Lubert-Adler Partners, activi tot in industria imobiliara, fondul de investitii Lone Star Funds, Colony Capital LLC si Starwood Capital Group.

FDIC a declarat ca in urma inchiderii Corus Bank va trebui sa suporte costuri de aproximativ 1,7 mld. dolari pentru asigurarea depozitelor.

Cel mai mare faliment bancar din acest an a fost Colonial BancGroup, una din cele mai mari banci ipotecare din SUA, cu 346 filiale, active de circa 25 miliarde de dolari si depozite de 20 miliarde de dolari.