Roger Carr, presedintele producatorului britanic de dulciuri Cadbury, a declarat ca o eventuala integrare a business-ului pe care il conduce in modelul de afaceri de timp conglomerat al gigantului american Kraft Foods reprezinta “o perspectiva neatragatoare”, anunta Reuters.
In scrisoarea adresata presedintelui si CEO-ului Kraft Foods, Irene Rosenfeld, Carr a respins din nou oferta de preluare venita din partea producatorului american, evaluata initial la 17 mld. dolari, sustinand ca subestimeaza valoarea companiei Cadbury.

“In urma propunerii facute de Kraft, Cadbury ar urma sa fie absorbita de un model de business de timp conglomerat, o perspectiva neatragatoare, ce contrasteaza puternic cu strategia noastra de a ramane o companie independenta pe piata dulciurilor”, afirma Roger Carr.

Oficialii Kraft Foods au precizat ca vor incerca in continuare sa preia Cadbury Plc, dupa ce producatorul britanic de dulciuri a refuzat o oferta de preluare.

Cadbury plc, compania britanica infiintata acum mai bine de 150 de ani, este unul dintre cei mai importanti producatori de dulciuri din lume, cu un portofoliu care include numeroase marci de ciocolata, guma si bomboane. Compania are si cel mai mare sistem de distributie dintre toti producatorii mondiali de dulciuri. Printre marcile detinute se numara Cadbury, Hollywood, Bubbaloo, Stimorol si Halls.

Cadbury Schweppes este prezent pe piata din Romania, dupa ce a cumparat, in 2007, producatorul local de ciocolata Kandia Excelent.

Kraft comercializeaza produse alimentare in peste 150 de tari din intreaga lume. Printre marcile Kraft se numara: branzeturile, semipreparatele si dressing-urile Kraft, mezelurile Oscar Mayer, crema de branza Philadelphia, cafeaua Maxwell House; prajiturile si biscuitii Nabisco si marca Oreo; cafeaua Jacobs; ciocolata Milka, Côte d’Or si biscuitii LU.

Compania este prezenta in Romania din anul 1994 prin cumpararea fabricii Poiana Produse Zaharoase din Brasov, redenumita Kraft Jacobs Suschard Romania S.A. In anul 2000, Kraft Jacobs Suschard isi schimba denumirea in Kraft Foods Romania.

Kraft este una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 de miliarde de USD, cu peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. Compania este cotata la indicele bursier S&P 100 (NYSE: KFT) si Indicii Dow Jones si Ethibel.

Cititi si Afacerile Kraft Foods Romania: 2008 – cel mai bun an. Ce urmeaza?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri