Agentia de evaluare finanicara Fitch Ratings a confirmat ratingul de credite pe termen lung 'BBB+' si ratingul de credite pe termen scurt 'F2' detinute de al doilea producator mondial de bere, SABMiller Plc, arata un comunicat Fitch.

Perspectiva ratingului pe termen lung este stabila.

Ratingurile SAB se bazeaza pe pozitia importanta a companiei, ce detine locul doi in industria de productie a berii, si pe diversificarea geografica. Raspandirea geografica a SAB, mai ales factorul stabilizator oferit de imbunatatirea performantelor operatiunilor din America de Nord si evolutia sustinuta a diviziei din America Latina, a ajutat la compensarea pierderilor inregistrate in Africa de Sud si Europa. Sinergiile rezultate in urma formarii companiei mixte MillerCoors din Statele Unite ar uma sa aduca beneficii la profiturile ajustate incepand cu anul financiar 2011.

SAB este caracterizata de atentia deosebita asupra pietelor emergente. Aceste piete vor baneficia de o tendinta de crestere pe termen lung a volumelor de consum, odata ce nivelul cheltuielilor de consum va reveni.

SAB se bucura de pozitii importante pe mai multe piete emergente, printre care Peru si Columbia, din America Latina, Polonia, Cehia si Romania, din Europa Centrala, China, dar si in Statele Unite si Italia.

in ciuda consolidarii industriei berii la nivel mondial, SABMiller ramane pe locul doi ca volume si profit inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA), dupa AB InBev, in contextul in care nu a realizat cheltuieli majore cu achizitiile in perioada 2007-2008.

Acesti factori pozitivi sunt compensati partial de nepotrivirea valutara dintre datorii, denominate in mare parte in valute puternice, si afluxurile de capital, denominate in monede mai volatile.

In Romania, SABMiller plc este prezenta de peste 10 ani prin intermediul subsidiarei sale locale Ursus Breweries. Compania are sediul central in Bucuresti si detine patru fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov. Marcile Ursus Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Timisoreana, Ciucas, Stejar si Pilsner Urquell.

SABMiller plc, unul dintre cei mai mari producatori de bere din lume, detinde participatii in companii de fabricare a berii si contracte de distributie in peste 60 de tari de pe sase continente. Marcile grupului includ beri internationale premium, cum ar fi Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o gama de marci locale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fitch Ratings a revizuit perspectiva de rating a bancilor romanesti