In zona euro, numarul persoanelor ocupate a scazut in aprilie - iunie cu 0,5% (702.000) fata de primul trimestru din acest an, a mai anuntat biroul european de statistica, preluand date transmise de statele membre. In primul trimestru rata ocuparii scazuse cu 0,8% in UE şi cu 0,7% in zona euro. Datele sunt ajustate sezonier, a mai anuntat Eurostat.

Romania nu a furnizat date pentru acest indicator, anunta NewsIn.

Toate sectoarele economice au raportat o diminuare a ocuparii, cu exceptia categoriei "alte servicii", domeniu ce cuprinde in special administratia publica, sanatatea si educatia, unde a crescut cu 0,4% in UE si cu 0,5% in zona euro. In industria de prelucrare, ocuparea s-a micsorat cu 1,7% in UE si cu 1,6% in zona euro, iar in constructii cu 1,7% in UE si cu 1,4% in zona euro. In servicii financiare si alte sectoare de afaceri, scaderea ocuparii a fost de 0,9% in UE, respectiv de 0,8% in zona euro, in comert, transport si servicii de comunicatii, de 0,7% in UE si de 0,5% in zona euro, iar in agricultura, de 0,4% in UE si de 0,9% in zona euro.

Raportat la acelasi trimestru din 2008, ocuparea a scazut cu 1,9% in UE şi cu 1,8% in zona euro in trimestrul al doilea. Potrivit estimarilor Eurostat, in trimestrul II erau angajati 222,7 milioane de barbati si femei in Uniunea Europeana, din care 145,6 milioane erau din zona euro.