Vanzarile de retail au crescut in august cu 2,7% fata de luna precedenta, peste asteptari, pe fondul achizitiilor mai mari de autombile, dopate de prima de casare ferita de autoritati, arata datele ajustate la variatiile sezoniere.
Cresterea vine dupa un declin de 0,2% inregistrat in iulie si a depasit media estimarilor analistilor, de 1,9%.

Potrivit autoritatilor americane, cresterea inregistrata in august este cea mai mare din ianuarie 2006 si a fost sustinuta de vanzarile de automobile, care au avansat cu 10,6% fata de iulie, ritm nemaiatins din octombrie 2001, informeaza NewsIn.

Principalul stimuent al vanzarilor auto a fost prima de casare, acordata printr-un program federal de sustinere a achizitiilor de masini mai putin poluante. Programul s-a bucurat de un succes enorm in SUA, fondurile fiind epuizate la finalul lui august, la doar o luna dupa lansare.

Fara a lua in calcul automobilele, vanzarile de retail au crescut cu 1,1%, ritm de asemenea peste asteptari, analistii estimand un avans de doar 0,4%.

August a fost a cincea luna din acest an in care s-a inregistrat o crestere a vanzarilor de retail pe piata americana. Totusi, in ciuda tendintei, vanzarile raman slabe, fiind cu 5,3% mai mici in august 2009 decat in aceeasi luna din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri