Centrul ZEW pentru Cercetare Economica Europeana a anuntat ca indicatorul care masoara asteparile investitorilor si analistilor a urcat cu 1,6 puncte in septembrie, la un nivel maxim al ultimilor trei ani, de la 56,1 puncte in luna precedenta. In august, indicele avansase cu 16,6 puncte, la 56,1 puncte, de la 39,5 puncte in iulie, informeaza NewsIn.

"Perspectivele economice ale Germaniei arata o economie ce revine, insa intr-un ritm lent", a precizat institutul.

Imbunatatirea comenzilor industriale, a exporturilor si a increderii in economie arata ca ritmul cresterii economice se accelereaza, dupa ce Germania a iesit surprinzator in al doilea trimestru din cea mai grava recesiune de la cel de-al doilea Razboi Mondial.

Indicele bursier DAX a avansat cu 52% de la minimul atins in luna martie si a atins in aceasta saptamana cel mai inalt nivel din aproape un an, in contextul in care companiile din intreaga lume au afisat castiguri peste asteptari.

Dupa publicarea indicelui ZEW, moneda europeana s-a depreciat in fata dolarului. In jurul orei 12:00, ora Romaniei, moneda europeana era cotata la 1,4588 dolari, comparativ cu nivelul de 1,4619 dolari inregistrat luni seara (14 septembrie).