Din punct de vedere tehnic, "este foarte probabil ca recesiunea s-a incheiat in acest moment", a spus Bernanke, la o conferinta la Brooking Institution din Washington, exact la un an de la inceputul panicii financiare declansate de falimentul bancii de investitii Lehman Brothers.

El a repetat ca banca centrala americana estimeaza ca revenirea economiei va fi lenta si ca somajul risca sa mai creasca pana in 2010 si sa descreasca ulterior doar gradual, informeaza NewsIn.

Seful Federal Reserve a detectat semne "incurajatoare" in legatura cu bancile americane, care sunt in prezent mai putin dependente de programele de sustinere a sistemului bancar initiate de banca centrala pentru a contracara criza.

"Este mai multa activitate (bancara) in afara programelor Fed", a subliniat el.

Bernanke a avertizat, insa, ca exista riscu ca, desi economia va inregistra crestere in a doua jumatate a acestui an, ritmul nu va fi suficient pentru a genera o redresare rapida, astfel ca senzatia va fi in continuare ca economia este intr-o stare proasta.

Presedintele bancii centrale a SUA s-a aratat increzator ca decidentii vor face pasi concreti pentru a intari regementarile sistemului financiar.
"Raman destul de optimist ca o reforma extinsa va fi realizata", a mai spus el.