Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat in cadrul unui interviu acordat unui cotidian polonez ca economia mondiala este deja pe punctul de a iesi din criza, insa procesul de revenire ramane fragil, relateaza AFP.
"Indicatorii cei mai recenti confirma o stabilizare a economiei mondiale. Aceasta incepe sa iasa din criza. Unele tari au revenit chiar pe crestere", a subliniat Strauss-Kahn.

"Asia este cea mai avansata in acest sens, insa situatia s-a ameliorat si in America si in Europa de Vest", a adaugat el, potrivit NewsIn.
"Deocamdata, revenirea este fragila. Cererea privata ramane slaba, tensiunile financiare se resimt in continuare asupra consumului, ceea ce inseamna ca raman capacitati de productie neutilizate in economie si ca somajul va continua sa creasca pentru un timp", a estimat Strauss-Kahn.

Directorul general FMI a minimalizat, insa, riscurile unui al doilea val de criza.

"Recesiunea este deja in urma noastra, insa revenirea va fi treptata. Previziunile noastre nu includ o recesiune in doua valuri. Economia mondiala se va intari pana la sfarsitul acestui an si in 2010", a estimat Strauss-Kahn.

El sustine ca nu mai exista riscuri de hiperinflatie in urma ajutoarelor financiare foarte importante oferite de guverne.

"Din contra, ne asteptam ca inflatia mondiala sa fie redusa anul viitor, avand in vedere ritmul lent al revenirii", a explicat Strauss-Kahn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri