"Indicatorii cei mai recenti confirma o stabilizare a economiei mondiale. Aceasta incepe sa iasa din criza. Unele tari au revenit chiar pe crestere", a subliniat Strauss-Kahn.

"Asia este cea mai avansata in acest sens, insa situatia s-a ameliorat si in America si in Europa de Vest", a adaugat el, potrivit NewsIn.
"Deocamdata, revenirea este fragila. Cererea privata ramane slaba, tensiunile financiare se resimt in continuare asupra consumului, ceea ce inseamna ca raman capacitati de productie neutilizate in economie si ca somajul va continua sa creasca pentru un timp", a estimat Strauss-Kahn.

Directorul general FMI a minimalizat, insa, riscurile unui al doilea val de criza.

"Recesiunea este deja in urma noastra, insa revenirea va fi treptata. Previziunile noastre nu includ o recesiune in doua valuri. Economia mondiala se va intari pana la sfarsitul acestui an si in 2010", a estimat Strauss-Kahn.

El sustine ca nu mai exista riscuri de hiperinflatie in urma ajutoarelor financiare foarte importante oferite de guverne.

"Din contra, ne asteptam ca inflatia mondiala sa fie redusa anul viitor, avand in vedere ritmul lent al revenirii", a explicat Strauss-Kahn.