Economia Statelor Unite nu a inceput inca sa isi revina, dar a atins punctul minim, unde ar putea sa mai ramana o perioada, a declarat miliardarul american Warren Buffett, citat de AFP.
"Este improbabil sa asistam la o agravare semnificativa a situatiei. Am atins punctul cel mai de jos", a spus Buffett, intr-un interviu difuzat de postul de televiziune CNBC.

Miliardarul a explicat ca situatia s-ar putea inrautati semnificativ doar daca ar mai avea loc un "eveniment exogen dramatic" de tipul 11 septembrie, insa in ceea ce priveste "problemele indentificabile", acestea raman, dar "am depasit faza critica", dupa cum arata NewsIn.

"Nu am inceput sa ne revenim, insa caderea a incetat si vom incepe sa urcam", a adaugat el, apreciind ca SUA se afla acum "in convalescenta".

Declaratiile lui Warren Buffett vin la doar o zi dupa ce presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a afirmat ca, din punct de vedere tehic, recesiunea din SUA "foarte probabil" s-a incheiat in acest moment.

Totusi, Bernanke avertiza marti ca economia va mai fi perceputa o perioada ca fiind intr-o situatie proasta, deoarece multe persoane vor considera ca securitatea locului de munca sau situatia lor personala nu se afla la un nivel satisfacator.

Buffett scria in cotidianul New York Times inca de luna trecuta ca "infuziile masive de fonduri federale" au salvat sistemul financiar si ca economia americana intra intr-o perioada de recuperare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri