La Pittsburgh, "vom incerca sa ii convingem pe prietenii nostri americani ca este necesar un nou cod de conduita in sistemul financiar. In cazul in care nu vom reusi, sustin ferm ideea de a face ce credem ca este necesar in Europa, chiar daca americanii sunt de acord sau nu", a declarat Juncker pentru Deutschlandfunk, ca raspuns la intrebarea legata de limitarea primelor bancare.

Junker a declarat, totodata, ca "nu priveste ca pe un pericol" un eventual esec al summit-ului G20 de la Pittsburgh, informeaza NewsIn.

Sefii de stat si de guvern din grupul G20, forum ce reuneste principalele tari dezvoltate si emergente, urmeaza sa se intalneasca pe 24-25 septembrie la Pittsburgh, in Statele Unite, pentru a incerca sa reformeze regulamentele financiare internationale si sa-si coordoneze eforturile pentru iesirea din criza.

La initiativa Frantei, europenii vor sa propuna o actiune interationala concertata pentru limitarea remuneratiilor bancare, insa Statele Unite se arata categoric impotriva unei astfel de masuri.