Colaborarea dintre cele doua companii consta intr-un acord care se refera la suportul de inginerie si tehnic, atat in faza de preconstructie, cat si in cea de post-constructie. In plus, vor fi explorate si dezvoltarea in comun, validarea si supravegherea lantului de aprovizionare, precum si potentialul pentru furnizarea unor sisteme din domeniul nuclear.

In iulie 2009, Rolls-Royce a anuntat planuri legate de construirea unei noi fabrici pentru productia, asamblarea si testarea de sisteme si componente pentru centralele nucleare. Unitatea va avea legaturi puternice cu Centrul de Cercetari Avansate pentru Productia in Domeniul Nuclear, finantat de guvernul Marii Britanii, in care Rolls-Royce va fi principalul partener industrial.

"Avem in plan sa construim patru noi centrale nuceare cu Reactori Presurizati Europeni (RPE) in Marea Britanie, la Hinkley Point, in comitatul Somerset, si la Sizewell, in comitatul Suffolk. Daca structura investitionala necesara va fi pusa la punct, intentionam sa dezvoltam patru centrale nucleare RPE in Marea Britanie pana in 2025, prima dintre acestea urmand sa devina operationala la sfarsitul anului 2017", a declarat Humphrey Cadoux-Hudson, director general al Departamentului pentru Noi Centrale Nucleare din cadrul EDF Energy.

Piata de energie nuceara civila este evaluata in prezent la circa 30 miliarde de lire sterline pe an, pe plan mondial, si se considera ca va creste la 50 de miliarde de lire sterline pe an in urmatorii 15 ani, peste 70 la suta din care vor fi date de constructia si suportul pentru noile centrale nucleare. Programul nuclear al Marii Britaniii se considera ca va sprijini 10.000-15.000 de locuri de munca pe termen de 25 de ani, din care 40% vor fi ingineri.

In prezent, Rolls-Royce furnizeaza instrumentare si control critic pentru siguranta nucleara in Europa, SUA si multe alte piete internationale, incusiv pentru toate cele 58 de centrale nucleare operationale din Franta.