Primul ministru al Suediei, tara care detine in prezent presedintia UE, a pledat joi in favoarea unei "plafonari" a remuneratiilor variabile oferite de banci, in vederea summit-ului G20 de la Pittsburgh, in ciuda opozitiei ferme a SUA, relateaza AFP.
"Cred ca avem nevoie de o plafonare a bonusurilor", in raport cu salariile fixe platite bancherilor sau proportional cu veniturile sau profiturile institutiilor financiare, a spus premierul Fredrik Reinfeldt in fata jurnalistilor, la sosirea la reuniunea liderilor UE de la Bruxelles, care pregateste summit-ul G20 din 24-25 septembrie de la Pittsburgh, informeaza NewsIn.

"Sper ca vom avea un acord european pe aceasta tema", a adaugat Reinfeldt, in contextul in care administratia americana s-a declarat contra plafonarii bonusurilor oferite de banci.

Declaratia premierului suedez vine in sprijinul propunerii lansate de Franta, tara ce vrea sa promoveze la summit-ul G20 o reglementare internationala a bonusurilor bancare, cara au avut un rol important in declansarea crizei financiare, potrivit multor experti.

Propunerea lansata de Franta a fost deja sustinuta de Germania, insa a intampinat unele rezerve din partea guvernului britanic.
"Stim bine ca Statele Unite sunt mai degraba impotriva acestei idei", a mai spus premierul suedez.

Presedintele american Barack Obama a dat de inteles in mod clar in aceasta saptamana ca se opune unor astfel de limitari individuale a bonusurilor, in opinia sa, principiului economiei libere din Statele Unite.

Potrivit relatarilor de ieri din presa, presedintia franceza are deja in vedere o lege care sa reglementeze bancile, care ar avea in vedere si bonusurile bancare, dupa summit-ul de la Pittsburgh. Legea ar urma sa puna in practica deciziile G20, Parisul sperand sa se ajunga la un acord la Pittsburgh, potrivit Les Echos.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri