Fratii Harvey si Bob Weinstein (foto), care au pus bazele uneia dintre cele mai mari companii americane de film, Miramax, se pregatesc sa dea o noua lovitura pe piata industriei de film din SUA. Dupa ce, in 1993, au vandut Miramax companiei Disney, cu conditia sa ramana la conducerea ei pana in 2009, Fratii Weinstein s-au despartit luna trecuta definitiv de partenerii lor si se pregatesc acum sa deschida o noua companie care le poarta numele, Weinstein Company.

Planul de afaceri a fost urmat de o investitie de capital de peste 750 de milioane de dolari.

Acum, fratii Weinstein sunt foarte aproape de a deveni proprietarii celei mai mari companii independente de film din America.

Potrivit "Los Angeles Times", in urma negocierilor purtate cu alti cativa investitori, Bob si Harvey Weinstein ar putea ridica finantarea proiectului la peste 1 miliard de dolari.

"Sunt optimist in ceea ce priveste planul nostru de afaceri", a declarat Harvey Weinstein, fara sa dea prea multe detalii legate de acest proiect.

Originari din statul New York, fratii Weinstein au debutat in industria cinematografica in 1979, la Cannes, cand au cumparat drepturile de difuzare a peliculei "The Secret Policeman's Ball". Cateva luni mai tarziu, au fondat compania Miramax, care a devenit cel mai important producator de film de la Hollywood si a decis soarta multor pelicule si regizori. Filmele produse de companiile Miramax si Disney au primit 249 de nominalizari la Oscar.

Incasarile companiei au crescut in ultimii ani, o data cu succesul productiilor "Pulp Fiction", "The Piano", "The English Patient", "Sun City", Fahrenheit 9/11", "Cinderella Man" sau "Shakespeare in Love".

In 2002, fratii Weinstein au cheltuit 90 de milioane de dolari cu productia "Cold Mountain", filmat in Romania, un record pentru companie, care a fost recompensat cu un Oscar.

Dupa despartirea de Disney si pana la deschiderea noii companii, ei isi vor incheia proiectele aflate in productie la Miramax si Dimension si vor superviza marketingul si distribuirea acestora.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bon Jovi produce un serial TV despre celebritati din muzica
Setari Cookie-uri