Preluarea de catre Bank of America a Merrill Lynch se afla intr-o investigatie a FBI-ului in derulare de mai bine de sase luni, relateaza Charlottle Observer.com

Procurorul general al New York-ului ar putea pune sub acuzatie CEO-ul Bank of America, Ken Lewis, si alti membrii ai managementului bancii pe motiv ca au inselat actionarii.

“Am adunat sute de documente si am avut numeroase intalniri cu agentiile guvernamentale americane referitor la tranzactia pentru preluarea Merrill Lynch si continuam sa consideram ca nu exista baza pentru acuzatiile ce se aduc Bank of America”, a declarat pentru Associated Press purtatorul de cuvant al bancii, Scott Silvestri.

Comisia de Valori Mobiliare din SUA (SEC) a ajuns la un acord in privinta fraudei civile intentate Bank of America din cursul lunii trecute, dupa ce a acuzat banca de lipsa de transparenta fata de actionari in privinta bonusurilor platite angajatilor Merrill.

Totusi, acordul a fost respins de catre Jed Rakoff, judecator federal din New York, afirmand ca acest lucru nu este corect fata de actionari. De asemenea, el a acuzat Comisia de neinceperea investigatiei impotriva oficialilor bancii si a emis o mustrare fata de agentie. Judecator a stabilit ca un proces cu aceasta cauza sa inceapa din 1 februarie 2010.

Bank of America a acceptat sa achizitioneze Merrill Lynch in urma cu un an, cu o zi inainte ca Lehman Brothers sa intre in faliment. S-a dezvaluit mai tarziu faptul ca Merrill, cu acceptul executivilor de la Bank of America, a platit angajatilor bonusuri de 3,6 miliarde dolari inainte ca acordul sa se incheie in 1 ianuarie 2009, chiar daca banca inregistrase pierderi de 27,6 miliarde dolari in 2008.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
FBI a cercetat celula Elenei Udrea din Costa Rica