Banco Santander SA, cea mai mare banca din Spania, vrea sa colecteze capital in valoare de pana la 13,1 miliarde reali (7,2 miliarde dolari), prin vanzarea de actiuni in cadrul diviziei braziliene.
Banco Santander (Brasil) SA va vinde 525 milioane unitati, la un pret cuprins intre 22 si 25 reali, a anuntat luni banca spaniola. Fiecare unitate va contine 55 de actiuni ordinare si 50 de actiuni preferentiale. Oferta echivaleaza cu 16,2% din capitalul actual al diviziei braziliene, a anuntat Santander potrivit Bloomberg, citeaza NewsIn.

Banca Santander, prezenta in Brazilia de la sfarsitul anilor '50, a cumparat Banco do Estado de Sao Paulo SA in anul 2000, pentru 4,8 miliarde dolari si a platit 11 miliarde euro (16,1 miliarde dolari) pentru divizia braziliana a ABN Amro Holding NV, Banco Real, in 2007.

Brazilia contribuie cu circa o cincime la castigurile grupului Santander si este cea mai mare divizie din regiunea Americii Latine, pe care banca o evalueaza la 46 miliarde dolari.

Santander mizeaza pe Brazilia pentru ca estimeaza o crestere a cererii de servicii bancare din partea clasei de mijloc emergente, care a sporit cu 12,7 milioane de persoane din 2003 pana in 2008, a declarat Francisco Luzon, directorul Santander pentru America Latina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri