Banca Asiatica pentru Dezvoltare (BAD) si-a imbunatatit previziunile de crestere economica pentru Asia in 2009 la 3,9%, de la nivelul de 3,4% prevazut in martie, pe fondul planurilor guvernamentale de relansare economica, relateaza AFP.

Institutia a atras, insa, atentia ca semnalele de revenire nu au fost suficient de puternice pentru a permite incheierea acestor planuri de relansare, potrivit NewsIn.

BAD, care exclude Japonia din previziunile sale, a mai revizuit in urcare la 6,4% previziunile de crestere pentru 2010, de la 6% cat estima in martie.
Pentru China, BAD si-a majorat estimarile de la 7% la 8,2%, datorita efectelor pozitive ale planurilor de relansare.

"In ciuda mediului economic ce se deterioreaza, economiile asiatice in curs de dezvoltare trebuie sa contribuie la iesirea economiei mondiale din criza", a subliniat economistul-sef al BAD, Jong-Wha Lee.

In prezent, "in contextul acestor perspective, economiile asiatice nu trebuie sa dea dovada de autosuficienta". "O incetinire prelungita a economiei mondiale sau o retragere brusca a planurilor de relansare ar putea afecta revenirea regionala", a precizat Lee.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Jack Ma a demisionat din functia de presedinte al Grupului Alibaba