Eforturile depuse de presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, de a sustine revenirea economiei americane ar putea fi zadarnicite de cel de-al doilea obiectiv al bancii centrale, de redresare a sistemului bancar, relateaza Bloomberg.
Consiliul Federal Reserve, ce urmeaza sa-si prezinte miercuri concluziile reuniunii de doua zile, ar putea sustine in continuare ideea ca actualele conditii dure de creditare limiteaza cresterea. Creditarea s-a comprimat timp de cinci saptamani consecutiv, scadere care, sustin analistii, reflecta cerintele Federal Reserve, ca bancile sa colecteze mai mult capital si sa-si inaspreasca standardele de acordare a imprumuturilor, potrivit NewsIn.

In cazul in care creditarea nu va fi reluata, exista riscul ca nivelul cresterii economice sa fie mai mic decat estimeaza Federal Reserve sau chiar ca Statele Unite sa intre intr-o noua recesiune, sustin economistii. Acest scenariu ar face mai probabil ca Fed sa-si mentina dobanda de politica monetara aproape de zero pentru o perioada mai indelungata.

"Ar fi absolut incantati daca bancile ar colecta mai mult capital si apoi ar incepe sa acorde mai multe credite, dar pana cand se va intampla acest lucru, Fed trebuie sa continue sa incerce sa incurejeze cresterea prin credite ieftine", a declarat fostul guvernator Fed, Lyle Gramley, in prezent consilier in cadrul Soleil Securities Corp.

Comitetul de politica monetara al Fed este asteptat sa emita un comunicat la ora 14:15 ora locala (21:15 ora Romaniei). Economistii consultati de Bloomberg estimeaza in unanimitate ca Fed va mentine dobanda cheie.

Banca centrala ar mai putea decide sa extinda programul de cumparare de credite ipotecare, de 1.450 miliarde dolari, ce urmeaza sa expire la sfarsitul anului, si sa reduca treptat valoarea achizitiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri