Banca centrala a Germaniei - Deutsche Bundesbank - a semnat cu Fondul Monetar International (FMI) un acord prin care ii acorda un imprumut de 15 miliarde euro pentru majorarea resurselor, in scopul combaterii efectelor crizei economice.
Acordul este parte a unei intelegeri din luna martie, prin care Uniunea Europeana s-a angajat sa contribuie cu pana la 75 miliarde euro pentru a sustine capacitatea de imprumut a FMI, conform NewsIn.

UE s-a angajat ulterior sa suplimenteze finantarea cu inca 50 miliarde euro.

Semnarea acordului cu banca centrala a Germaniei inseamna ca Fondul poate aduce noi resurse celor deja existente prin acordurile de imprumut semnate cu alti membri.

Acestea contribuie la cresterea resurselor Fondului, asa cum a fost cerut in aprilie 2009 de reprezentantii G20 si de Comitetul Financiar si Monetar International, pentru a oferi la timp sprijin adecvat membrilor FMI afectati de actuala criza economica.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri