In cadrul unui briefing de presa la Washington, Atkinson a indicat ca multe lucruri au fost deja realizate ca urmare a angajamentelor luate la reuniunea G20 din aprilie, de la Londra.

"Astept de la decidenti sa se concentreze de data aceasta pe ceea ce trebuie sa fie facut pentru a se asigura ca revenirea, al carei inceput incepem sa-l vedem, este una durabila si ca sistemul economic mondial se intareste, dupa lectiile pe care le-am primit in perioada crizei", a afirmat Atkinson.

Oficialul FMI a explicat ca aceasta implica "mentinerea unor politici de relansare atat timp cat isi au rostul, solutionarea problemelor imediate, legate de buget sau de reforme structurale, pentru a favoriza o redresare care sa fie durabila si sa creeze slujbe".

FMI isi va publica noile prognoze macroeconomice in 1 octombrie, dar a estimat recent ca revenirea economica va avea loc in prima parte a anului viitor. Institutia a prevenit, insa, ca somajul va continua sa avanseze in multe tari chiar si dupa revenirea la crestere economica.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este invitat sa participe la summitul G20 de la Pittsburgh, din 24-25 septembrie.