Citand extrase din schita comunicatului final, un responsabil al unei tari din cadrul G20, ce a preferat sa-si pastreze anonimatul, a declarat vineri ca liderii G20 se vor angaja sa evite "orice retragere prematura a masurilor de relansare", atat timp cat "revenirea durabila" nu este inca asigurata, conform NewsIn.

Printre altele, acestia urmeaza sa a anunte "limitarea primelor la un procentaj din produsul net bancar, atunci cand ameninta nivelul stabil al capitalizarii". Mai clar, este vorba de indexarea primelor la cifra de afaceri a bancii, in functie de soliditatea fondurilor proprii.

Comunicatul final ar urma sa cuprinda si recomandarile Consiliului de Stabilitate Financiara, de a stabili remuneratiile bancherilor si traderilor in functie de performantele pe termen lung, si nu de asumarea de riscuri excesive, si sa sugereze un sistem diferit de plati.

Extrasele din schita comunicatului au fost transmise de un responsabil al unei tari G20 la cateva ore dupa dineul de lucru al liderilor, oferit de presedintele american Barack Obama.

Dupa cum a anuntat Casa Alba, comunicatul va desemna G20 ca principal forum de coordonare economica la nivel mondial, fara a anunta totusi disparitia G8.