Mihaela Popa, contabila care a dat in judecata PricewaterhouseCoopers pentru discriminare, cerand daune-record de 40 de milioane de lire sterline, a obtinut numai 750 de lire de la instanta londoneza, care a hotarat ca a fost vorba doar de un caz izolat de tratament incorect, scrie The Telegraph.
Instanta britanica a decis ca Mihaela Popa, o contabila romanca, a fost tratata incorect de PricewaterhouseCoopers, dupa ce a demisionat in noiembrie 2006 dintr-un post platit cu 41.000 de lire pe an. Romanca in varsta de 31 de ani, fost contabil judiciar, sustine ca PwC a incercat sa-i saboteze cariera prin faptul ca i-a facut recomandari de angajare nefavorabile, drept razbunare ca a dat in judecata compania.

Mihaela Popa ceruse daune in valoare de 40 de milioane de lire, acuzandu-i pe sefii ei de la PricewaterhouseCoopers ca au facut-o sa se simta "ca o prostituata", dar a primit numai 750 de lire pentru tratament incorect, potrivit NewsIn.

Tribunalul Central pentru probleme de munca din Londra a evaluat ca acele recomandari nefavorabile reprezinta doar o situatie izolata de taratament incorect. In plus, instanta a aratat ca tratamentul la care a fost supusa din partea PwC nu a impiedicat-o sa obtina un post la Credit Suisse, din august 2008, platit cu 66.000 de lire pe an, si nici nu i-a cauzat romancei vreo pierdere finanicara.

"Se considera ca tratamentul incorect nu a impiedicat-o pe doamna Popa in absolut niciun mod sa obtina un loc de munca si nici nu a determinat pierderea unui loc de munca", se arata in decizia instantei. "Nu se poate invoca in acest caz pierderea unor oportunitati, este pur si simplu un caz de prejudiciu adus sentimentelor. In context, consideram ca avem de-a face cu un incident izolat de tratament incorect sau razbunare", continua instanta.

Mihaela Popa, care locuieste in Hampstead, in nord-vestul Londrei, a mai pierdut, in 20007, un proces in care acuza PwC de discriminare rasiala si de concediere incorecta. PricewaterhouseCoopers intetioneaza, in prezent, sa recupereze de la fosta angajata costurile de judecata, care se pare ca ar ajunge la cateva sute de mii de lire.

Popa a sustinut in instanta ca un coleg din companie i-ar fi spus ca "est-europencele sunt curve" si ca la munca era numita "porno-Mihaela". Ea a relatat despre cum a fost pacalita de un coleg sa intre intr-un sex-shop, ajungand bataia de joc a companiei.

Ea a cerut daune compensatorii de 40 de milioane de lire in baza prejudicierii posibilitatii de a avea anumite castiguri materiale si a faptului ca i-au fost ranite sentimentele. Se pare ca ar fi fost cea mai mare dauna ceruta vreodata intr-o astfel de disputa.

Popa si-a inceput cariera la biroul PwC din Bucuresti in 2000, unde a castigat o bursa de studii pentru un masterat in finante in cadrul Universitatii din Chicago.

A lucrat atunci pentru o scurta perioada de timp in functia de contabil la biroul din Chicago al PwC, unde sustine, de asemenea, ca a fost discriminata pe considerente rasiale. In septembrie 2004, a fost transferata la Londra, unde castiga 41.000 lire sterline pe an si ar fi avut initial promisiuni de promovare, care ulterior au fost ignorate. A demisionat in 2006, dupa mai multe luni in care nu a mers la birou datorita unor stari de depresie si anxietate. Popa a spus tribunalului londonez ca a suferit o cadere nervoasa dupa ce un psihiatru la care mergea ar fi consiliat-o sa aiba activitati sexuale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri