Metro Goldwyn Mayer (MGM), una dintre cele mai puternice si cunoscute case de productie din ultimii 85 de ani, este amenintata cu falimentul de o parte dintre cei peste 100 de creditori carora le datoreaza 3,7 miliarde de dolari, informeaza presa americana de specialitate.
In acest weekend, MGM va lansa primul sau film din ultimele noua luni si singurul programat pana la sfarsitul anului, remake-ul musicalulul "Fame" din 1980. Planurile pentru productia altor filme sunt puse in asteptare, deoarece casa de productie nu are fondurile necesare si incearca, in aceste zile, sa-si convinga creditorii sa renunte la dobanzi pana in februarie 2010.

Potrivit unor surse din conducerea studiourilor, reprezentantii acestora au purtat, in urma cu cateva zile, o conversatie telefonica de cateva ore cu creditorii, in care au incercat sa ii convinga sa suspende platile dobanzilor pentru ca MGM sa poata folosi banii la acoperirea platilor curente, anunta NewsIn.

Cativa creditori au amenintat insa ca vor forta MGM sa intre in faliment involuntar.

Prin discutiile purtate cu creditorii, MGM incearca sa evite scenariul in care ar fi fortat sa dea faliment, deoarece astfel activele companiei s-ar devaloriza si ar fi periclitate francize de valoare precum "James Bond", "Pantera Roz", dar si drepturile pentru "The Hobbit", filmul al carui scenariu precede actiunea din seria "Lord of the Rings".

De luni de zile, MGM incearca sa restructureze datoria care a fost acumulata, in mare parte, in 2005, cand un grup de investitori condus de Pacific Group si Providence Equity Partners au cumparat studiourile pentru aproape cinci miliarde de dolari. In mai 2008, compania a angajat firma de investitii bancare Moelis&Co pentru a o ajuta sa reduca datoria catre cei 140 de creditori.

Reprezentantii MGM nu au vrut sa comenteze situatia, insa, au dat de inteles, intr-un comunicat, ca situatia companiei s-ar putea imbunatati. "Discutiiile cu creditorii fac parte din actiunile prin care incercam sa corectam bilantul MGM si sa pozitionam compania pentru a-si putea indeplini obiectivele de afaceri. Conducerea MGM lucreaza in interesul companiei si al detinatorilor de actiuni, ceea ce presupune si negocierea cu creditorii, pentru a ajunge la o solutie care sa ne permita un succes financiar pe termen lung", se arata in declaratia MGM.

Deocamdata, nu este clar daca MGM va avea mijloacele financiare necesare pentru a co-finanta, alaturi de studiourile Warner Bros si New Line Cinema, cele doua parti ale "The Hobbit", a caror productie ar trebui sa inceapa in 2010. Sub semnul intrebarii sta si cea de-a 23-a pelicula din seria de succes "James Bond".

Daca discutiile MGM cu creditorii nu vor da rezultatele dorite, studioul ar putea pierde drepturile asupra "James Bond", fara de care, asa cum spun chiar reprezentantii casei de productie, nu ar putea supravietui.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri