Georgian Bank este a cea de-a nouasprezecea banca din sud estul Statelor Unite care a intrat in insolventa, de la inceputul acestui an.
Banca a fost inchisa de regulatorii americani vineri, marcand a 95-a cadere pe piata de profil din Statele Unite de la debutul anului curent, informeaza CNN.

Potrivit biroului federal al SUA care are ca scop asigurarea depozitelor bancare, FDIC, Georgian Bank avea active in valoare de 2 miliarde dolari la 24 iulie, si depozite care se ridicau la aceeasi suma.

FDIC crede ca falimentul va "costa" 892 milioane dolari, suma luata din fondurile sale de asigurare.

O banca din Carolina de Sud a fost de acord sa preia depozitele institutiei intrate in faliment ca urmare a situatiei economice nefavorabile care continua sa faca victime in sistemul bancar din SUA.

Cele cinci divizii ale Georgian Bank vor fi redeschise luni ca apartinand First Citizens Bank.

“Privim aceasta tranzactie ca pe o oportunitate unica de dezvoltare a industriei in care operam. Achizitia face parte din strategia de extindere in Carolina de Sud si Georgia a bancii noastre”, a declarat Peter Bristow, presedinte si COO al First Citizens.

FDIC a adaugat faptul ca actualii clienti ai bancii intrate in insolventa sunt protejati si ca acestia pot avea acces la banii lor chiar si pe parcursul acestui week-end.

Efectul Lehman Brothers: 10 banci din SUA au dat faliment in fiecare luna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri