Spania va majora taxa pe valoarea adaugata (TVA) de la 16% la 18% si va creste si impozitul pe veniturile din economii, ca sa stranga 11 miliarde euro cu care sa acopere unul dintre cele mai mari deficite bugetare din zona euro, in conditiile in care economia este inca in recesiune.
Taxa pe valoarea adaugata (TVA) va fi majorata de la 16% la 18%, iar varianta redusa a acesteia, de la 7% la 8%, incepand cu 1 iulie 2010, a spus ministrul de finante, Elena Salgado, scrie Bloomberg, potrivit NewsIn.

Deficitul administratiei centrale ar urma sa ajunga la 5,4% din PIB in 2010, pentru ca deficitul bugetar in ansamblu sa reprezinte 8,1% din PIB, potrivit ultimelor estimari ale guvernului.

Veniturile din economii vor fi impozitate cu 19% pentru sume de pana la 6.000 euro si cu 21% pentru sumele ce depasesc acest nivel, iar reducerea de 400 euro aplicata tuturor contribuabililor va fi eliminata. Din suma de 11 miliarde euro care ar urma sa fie stransa, 6,5 miliarde euro vor ajunge la buget in 2010, a mai spus Salgado.

Desi economia Spaniei continua sa fie afectata de recesiune si ar putea avea nevoie de o perioada mai mare de timp decat celelalte tari europene ca sa-si revina, guvernul sau este printre primele care au decis sa majoreze taxele pentru a controla explozia deficitului bugetar, care ii sporeste cheltuielile cu finantarea. Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) estimeaza ca Spania va avea in acest an al doilea deficit ca marime intre tarile din zona euro, dupa Irlanda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri