Banca franceza BNP Paribas a anuntat ca-si va inchide pana in 2010 subsidiarele din paradisurile fiscale ce sunt pe "lista gri" a Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), respectiv din Panama si Bahamas.
"Am decis sa inchidem subsidiarele din paradisurile fiscale (...) ce figureaza pe 'lista gri' a OCDE", a declarat directorul general al bancii, Baudouin Prot, la postul de radio Europe 1, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Panama si Bahamas sunt sigurele tari care figureaza pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale unde BNP Paribas are unitati, potrivit unui purtator de cuvant al bancii. Este vorba de sase filiale si doua sucursale, ale caror activitati vizeaza in principal diviziile de serivicii bancare personalizate si de finantare si investitii bancare.

Prot a amintit ca bancile franceze vor trebui sa detalieze, in curand, in raportul anual, expunerea pe care o au in tarile necooperante din punct de vedere fiscal, ca urmare a unei legi votate in iunie de Parlamentul francez. In timpul summit-ului de la Pittsburgh grupul G20 a reiterat ideea de a ataca paradisurile fiscale. Mai multe tari, printre care Elvetia si Monaco, au reusit sa iasa de pe 'lista gri' saptamana trecuta semnand acorduri bilaterale de cooperare fiscala.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri