"Am decis sa inchidem subsidiarele din paradisurile fiscale (...) ce figureaza pe 'lista gri' a OCDE", a declarat directorul general al bancii, Baudouin Prot, la postul de radio Europe 1, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Panama si Bahamas sunt sigurele tari care figureaza pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale unde BNP Paribas are unitati, potrivit unui purtator de cuvant al bancii. Este vorba de sase filiale si doua sucursale, ale caror activitati vizeaza in principal diviziile de serivicii bancare personalizate si de finantare si investitii bancare.

Prot a amintit ca bancile franceze vor trebui sa detalieze, in curand, in raportul anual, expunerea pe care o au in tarile necooperante din punct de vedere fiscal, ca urmare a unei legi votate in iunie de Parlamentul francez. In timpul summit-ului de la Pittsburgh grupul G20 a reiterat ideea de a ataca paradisurile fiscale. Mai multe tari, printre care Elvetia si Monaco, au reusit sa iasa de pe 'lista gri' saptamana trecuta semnand acorduri bilaterale de cooperare fiscala.