Capitalul UniCredit Bank Austria va fi majorat cu pana la 2 mld. euro

Boardul director al grupului financiar-bancar UniCredit a aprobat majorarea capitalului UniCredit Bank Austria, divizie care gestioneaza afacerile bancii in Europa Centrala si de Est si in Austria, cu pana la 2 miliarde euro, potrivit unui comunicat al institutiei de credit.
De asemenea, actionarii grupului bancar italian vor discuta in noiembrie despre o emisiune de actiuni propusa de boardul director, in urma careia capitalul grupului ar putea fi majorat cu 4 miliarde euro.

Bancile care vor gestiona emisiunea de actiuni vor fi BofA Merrill Lynch si UniCredit Corporate & Investment Banking, in calitate de coordonatori, precum si Credit Suisse, Goldman Sachs International, Mediobanca si UBS Investment Bank.

Potrivit estimarilor UniCredit tranzactia ar urma sa se finalizeze dupa primele trei luni ale anului viitor, iar impactul pozitiv asupra solvabilitatii grupului, masurat prin rata capitalului Tier 1, va fi de majorare cu aproximativ 0,8 puncte procentuale, fata de un nivel de 6,85% la jumatatea acestui an.

In plus, "boardul director al UniCredit a decis sa nu continue cu emisiunea de obligatiuni, care ar fi fost subscrise de ministerul de finante italian si de cel austriac”, se mai arata in comunicatul grupului bancar.

Pe de alta parte, conducerea executiva a grupului si-a exprimat aprecierea pentru interventia decisiva a celor doua guverne in sensul stabilizarii sistemului financiar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri